6. maaliskuuta 2010

Verkkokaupoista, tai niiden puutteesta.

Suomen johtava verkkokauppa, NetAnttila, on täysi susi. Jos sieltä hakee jotain, ei löydä. Suomella ei ole johtavaa, saatikaa edes yhtä toimivaa verkkokauppaa, joten ei niistä sen enempää. Ja ihan turha tulla lässyttämään Suomalais-Ugrilaisen kielialueen pienuudesta. Tehkää suomeksi ja englanniksi!

Maailmalla sen sijaan on lukuisia hyviä verkkokauppoja, ja itsekin ostamme tänä päivänä lähes kaiken sieltä. Rahamme siis valuvat ulkomaille, kuten niin monen muunkin suomalaisen.

Eivät ne pelloilla röhnöttävät ostoskeskukset kaupunkeja näivetä, vaan sen tekevät ja tulevat tekemään ulkomaiset verkkokaupat!

Kirjat ostan Amazonilta (UK tai US), TV-sarjaboksit ja pelit Play.comista, tai jos haluan suomitekstit sarjoihin, odotan CDON.comin versiota. Musiikkini tulee iTunesista. Koekuuntelut tehdään Torrentmaailmassa. Elokuvia en osta, koska niitä harvoin katsoo kahteen kertaan, hyviä sarjoja kyllä.

Vaatepuoli on ollut ainoa hankala asia ostaa verkosta. Osan olen tähän asti ostanut GlobeHopen tai WWF:n nettikaupoista (paitoja, laukkuja), mutta pitkänä miehenä olen joutunut hankkimaan kenkäni, housuni ja takkini vanhanaikaisesti "live-kaupasta". Viime vuodet olemme hankkineet ne matkoilta, pääosin Thaimaasta.

Nyt alkaa tilanne olla toinen. ShopStyle on yksi hyvä esimerkki tulevasta vaatekaupasta. Se kerää yhteen lukuisia kauppoja, saman osoitteen alle. Hakumoottori ja käyttöliittymä ovat sellaisia, että koon 47 keltaisen värisiä kenkiä löydän sieltä neljän klikkauksen jälkeen yli 100 kpl:tta! "Say no more, say no more", sanoisi Monty Pythonin jäsen.

Mutta "eikä tässä vielä kaikki", virkkoo ShopStyle Pythonparalle vastaan. Latasin koko kaupan iPhoneeni applikaationa, ilmaiseksi. Eli pääsen suoraan telefoonistani katsomaan, löytyykö ShopStylestä ne "siniset ekoystävälliset alligaattorinnahkakengät", joita reaaliaikaisena juuri tuijotan milanolaisen kenkäkaupan ikkunasta.

Tuohon kun vielä yhdistettäisiin ns. oma profiili, jonne voin kertoa ympäryys- ja muut tärkeät strategiset mittani, ja kauppa sulkisi sisäänkirjauduttuani kaiken minulle ei sopivan valikoimista jo valmiiksi pois, oltaisiin killerisovelluksen kentillä.

Lisäksi kotikaupungistamme Turusta voisi löytyä ShopStylen "palvelukoppi", jossa voisin tilaamani vaatteet sovittaa, ja ne epäsopivat "palvelukopin" ystävällinen henkilökunta lähettäisi takaisin. Silloin oltaisiin "melekosen kohillaan", voisi Juha Mieto tokaista juuri ilmestyneessä HS:n Kuukausiliitteen jutussaan.

Jari, VIIDAKKORUMPU

1 kommentti:

  1. Anonyymi10.08

    Hiton hyvä idea tuo paikallinen sovitushuone!

    costolla on ihan kivat ja toimivat sivut, mutta siitä onkin merkki, eikä jälleenmyyjä pitänyt huolta.

    VastaaPoista