2. maaliskuuta 2010

"Kannattaako sinne sosiaaliseen mediaan mennä?"



(yllä kuuluisa Gary Hayesin luoma yhteenvetolaskuri suosituimmista sos.mediasovelluksista)

Olen kiertänyt luennoimassa alamme asioista viime aikoina, ja yleisin kysymys, mitä suomalaiset yritykset tällä hetkellä minulle esittävät on, "kannattaako sinne sosiaaliseen mediaan mennä?".

Vastaus on "kyllä, ei, tai - osittain ehkä".

Nyrkkisäännöiksi voisin kaupata seuraavat kiteytykset:

1) Jollette sinä, yrityksesi tai henkilöstösi ole luonteiltanne kiinnostunut kirjoittamaan ja kertomaan avoimesti yritykseenne liittyvistä asioista, älkää avatko blogia, facebook-sivua, twittertiliä, tai muutakaan sosiaalisen median valtasovellusta. Tehkää vain hyvät ja informatiiviset verkkosivut, jotka on Googlen hakua varten optimoitu.

2) Jos taas olette luonteiltanne avoimia, ja haluatte kertoa rehellisesti asioista mitä yrityksessänne tai omassa toimenkuvassanne tapahtuu, avatkaa nuo tilit.

Älkää siis "menkö sosiaalisen mediaan, koska muutkin menevät".

Viidakkorummun oleminen ja näkyminen ko. medioissa on tuonut säännöllisen lukijakunnan (n. 1500 henkilöä kuukaudessa). Se on viisihenkiseltä pikkufirmalta hyvää parempi tulos. Samalla oma tunnettuuteni alalla on kasvanut, tuoden mukanaan puhekeikkoja, luentoja ja muita esiintymisiä.

Suoraa liikevaihtoa se on meille tuonut (vielä) vähän, epäsuoraa enemmän. Merkittävää markkinointisäästöä se kyllä on generoinut. Viidakkorummun markkinointikulut ovat olleet luokkaa pari sataa vuodessa, ja sekin Googleen.

Alla vielä näkymiä Viidakkorummun sosiaalisten medioiden sovelluksiin, jotka olemme rajanneet blogeihin, facebookkiin ja twitteriin. Muut ovat mielestäni vielä Suomessa marginaalisia.

 (Facebook-sivumme saat auki tästä)

(twitterissä olemme täällä)


(Ja blogissamme jo oletkin)

EDIT: Talouselämässä juttua sosiaalisen median tutkimuksesta.

Jari, VIIDAKKORUMPU

2 kommenttia:

  1. Hyvä nyrkkisääntö, yksinkertainen on kaunista. Olen vakaasti sitä mieltä, että avoimuus on lähitulevaisuuden tärkeitä kilpailutekijöitä. Kuka haluaa ostaa mustalta laatikolta, jos on saatavissa avoinkin vaihtoehto?

    VastaaPoista
  2. Kiitos Pekka. Olen 110% samaa mieltä, kuten arvata saattoi.

    VastaaPoista